23 Mayıs 2009 Cumartesi

Taksit Yapan Banka Kartı Para Da Kazandıracak



Finansbank, kredi kartı kullanmaktan korkanları çekmek için Card Finans Nakit’i geliştirdi. Dünyanın taksit yapan ilk banka kartı olma özelliğine sahip Card Finans Nakit, taksitli alışveriş yaparken, para da kazandıracak.

Finansbank, kredi kartı kullanmaktan korkanlar için Card Finans Nakit’i geliştirdi. Dünyanın taksit yapan ilk banka kartı olma özelliğine sahip Card Finans Nakit, taksitli alışveriş yaparken, para da kazandıracak. Bu uygulama ile hesabında bin 500 lira mevduatı olan ve 12 taksitle bin 200 liralık alışveriş yapan CardFinans Nakit sahibi, alışveriş yaptığı anda ilk taksiti olan 100 lira hesabından çekilecek.

Kalan taksitlerin toplam tutarı olan bin 100 lira, Finansbank tarafından vadeli bir hesaba alınacak ve günlük olarak faiz işleyecek. Her taksit tarihinde 100 lira vadeli hesaptan alınacak ve taksit ödenecek. Böyle bir alışverişten CardFinans Nakit sahibi, yaklaşık olarak 40 lira faiz geliri elde etmiş de olacak.


BANKA KARTIYLA ALIŞVERİŞ ORANI YÜZDE 2


Card Finans Nakit’in tanıtım için düzenlenen basın toplantısında konuşan Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Temel Güzeloğlu, Türkiye’de banka kartı pazarını harekete geçirmek için bir ilke imza attıklarını söyledi. Son 3 yılda Avrupa’da kredi kartları cirosunun yüzde 18 artarken banka kartı cirosunun yüzde 39 arttığına dikkat çeken Güzeloğlu, “Türkiye’de ise banka kartı ile yapılan alışveriş tutarı kredi kartıyla yapılan tutarının ancak yüzde 1’inden yüzde 2’sine gelebildi. Bizim kemikleşmiş bazı alışkanlıklarımız var. ‘Alışverişte sadece kredi kartı kullanılır veya banka kartları sadece ATM’lerden para çekmeye yarar’ şeklinde düşünüyoruz. Oysaki banka kartı gibi önemli bir alternatif bulunuyor” şeklinde konuştu.


KREDİ KARTINDAN AĞZI YANANLARI DA ÇEKMEYİ HEDEFLİYORUZ


Bugün bütün harcamaların yüzde 59’unun kart üzerinden yapıldığına dikkat çeken Güzeloğlu, “Bu rakamın yüzde 98'i kredi kartı, yüzde 2’si banka kartlarına ait. Biz banka kartı ile yapılan alışverişlerde taksit imkanı getiriyoruz” dedi. Türkiye’de kredi kartı kullanmayan 3 kesim olduğunu söyleyen Güzeloğlu, bunların yaşlılar, genç kuşak ve kredi kartından ağzı yanmış kişiler olduğunu söyledi. Güzeloğlu, “Yaşlılar teknolojiye hakim değiller.
Genç kuşak ise taksitli alışveriş yapmak isteyip, yeteri derecede kredisi olmayan kişiler. Üçüncüsü ise kredi kartından ağzı yanmış, korkan bir kesim var. Biz böylece kredi kartından korkan kesimi de çekmeyi hedefliyoruz” dedi.


BANKA MEVZUATINA UYGUN


Bu kart ile müşterilerle düzgün bir ilişki kurmak istediklerini dile getiren Güzeloğlu, “Biz 80-90 yıllık bir banka değiliz. Dedesi, babası bizimle çalışan insanlar yok. Biz müşterilere daha iyi servis vererek, daha fazla mevduatı bankamıza çekmek istiyoruz” dedi. Kart için bir yıldır uğraştıklarını söyleyen Güzeloğlu, “Kaç bin müşteriye ulaşacağımızı bilmiyoruz.

Çok müşteriye ulaşmaya çalışıyoruz. Ürün tutarsa ulaşacağımız müşteri sayısı, kredi kartı müşteri sayısının tamamı olabilir. Bizim 3.5 milyon kredi kartı, 2 millyon da banka kartı müşterimiz var” dedi. Finansbank Plastik Kartlardan Sorumlu Grup Yöneticisi Elçin Yanık ise ulaşması hedeflenen kişi sayısının 5 ile 7 milyar kişi olduğunu, mevzuat açısından bir sıkıntı olmadığını söyledi. Yanık, “Banka mevzuatına uygun bir kart” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder