12 Mayıs 2009 Salı

Garanti Bankası Sendikasyon Anlaşması İmzaladı


600 milyon euro tutarındaki sendikasyon kredisinin imza töreni Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özel'in katılımıyla Londra'daki Claridges otelde yapıldı
12 Mayıs 2009 Salı, 16:02
Garanti Bankası ihracatın finansmanında kullanılmak üzere uluslararası piyasalardan toplam 600 milyon avro karşılığı 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı ve küresel krizin derinleşmeye başladığı 2008'den bu yana gerçekleştirilen yenileme oranı yüzde yüz olan ilk sendikasyon işlemine imza attı.
600 milyon avro tutarındaki sendikasyon kredisinin imza töreni Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özel ve Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen'in katılımıyla Londra'daki Claridges otelde yapıldı.


Kredi için piyasadan 600 milyon avro'nun üzerinde bir talep gelmesine rağmen, Garanti Bankası'nın geleneğini bozmayarak, tutar arttırımına gitmediği bildirildi.
15 ülkeden 31 bankanın katıldığı sendikasyon kredisi, 109 milyon 974 bin 375 ABD doları ve 517 milyon 312 bin 500 avro tutarında iki dilimden oluştu.
Libor ve Eurolibor artı 250 maliyetle gerçekleşen işlemin koordinasyonunu, son üç sendikasyonda olduğu gibi Garanti Bankası üstlendi.
Düzenlenen törende konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, uluslararası finansal piyasalardaki zorlu koşullara rağmen, yurt dışından borçlanma yaratmak konusundaki geleneksel başarılarını tekrar ettiklerine dikkat çekti.


Garanti Bankası'nın güçlü ilişki ağı ve dış ticaretteki lider konumunun sağladığı kaynağı, ihracat yapan Garanti Bankası müşterilerinin hizmetine sunacaklarını da belirten Ergun Özen, koşullar ne olursa olsun Garanti Bankası'nın ve Türk Bankacılık sektörünün uluslararası piyasalardaki güvenilirliğinin son derece yüksek olduğunu vurguladı.


Özen, Türk bankacılık sistemini de övdüğü konuşmasında, Türk bankalarının toksik varlıklarının bulunmadığına ve küresel krize en dayanıklı bankacılık sistemi olduğunun kanıtlandığına da işaret etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder