16 Mayıs 2009 Cumartesi

Kredi Daraldı İş Bankası 606 Milyon Lira Kár Etti


Türkiye İş Bankası, yılın ilk çeyreğinde 2008’in aynı dönemine göre yüzde 9.2’lik artışla 606 milyon lira net kar elde etti.


Bankanın aktif büyüklüğü yılın ilk 3 ayında yüzde 1.1 artarak 98 milyar 608 milyon liraya yükseldi. Özkaynakları yüzde 3,8 oranında büyüyerek 9 milyar 811 milyon liraya ulaşan İş Bankası’nın sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 15.4 oldu. Bankadan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:"Küresel ekonomik krizin bir sonucu olarak, 2008 yılının son çeyreğinden itibaren Türkiye’de de ekonomik aktivitenin yavaşlamaya başlaması, kredi talebinde daralmaya yol açtı.
İş Bankası, temkinli ve seçici plasman politikası çerçevesinde reel sektöre finansman sağlamaya devam etti. Kredi portföyümüz bankacılık sektöründeki genel trende paralel biçimde yüzde 2.4 oranında gerileyerek 46 milyar 445 milyon lira seviyesinde oldu.
Kredi hacmindeki daralma ve olumsuz piyasa koşullarına bağlı olarak takipteki kredilerin toplam kredilere oranının yüzde 4.4’den yüzde 5.1 seviyesine çıktı. 2009’un ilk çeyreğinde de takipteki krediler için yüzde 100 karşılık ayrılması yönündeki politikanın sürdürülüyor


."Pazar payı yüzde 14.4


İş Bankası’nın mevduat pazar payını yüzde 14.4’e yükselttiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: " TL cinsinden tasarruf mevduatı, bu dönemde yüzde 3 büyüdü. Öte yandan, piyasa faizlerindeki gerileme, fonlama kaynaklarının kısa vadeli yapısı sebebiyle maliyetlere yansıdı ve 606 milyon TL net kár elde edildi.
Kárlılığın gelişimine net faiz gelirlerinin önceki 3 aylık döneme göre yüzde 15 büyümesinin yanı sıra, plasmanların yakından takip edilmesi ile faaliyet giderlerinde kontrol ve tasarrufa özen gösterilmesi önemli ölçüde katkı sağladı."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder