28 Mayıs 2009 Perşembe

Kredi Talebi Artınca Bankacılar Ümitlendi

Bankacılar, ihtiyaç kredisi talebinin arttığını bildirdi. Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, son dönemdeki olumlu yöndeki gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi.

Diğer ülkelerin bankacılık sektörlerine göre Türkiye’nin çok daha iyi durumda olduğunu, ifade eden Tözge, “Bunun birinci nedeni bizim regülatörümüz olan BDDK sektörü çok iyi disipline ediyor. İkincisi ise diğer ülkelerde olan toksit aktif yani zehirli aktifin sektörümüzde bulunmaması.
Bunlardan dolayı sektörümüz minimum zararla krizi atlattı. Durgunluğun yılın son çeyreğinde etkisini yitireceğini bekliyoruz. 2010’un, hepimizin özlediği, tekrar pozitif ve renkli büyümeye geçeceğimiz bir dönem olacağına inanıyoruz” dedi.

BANKA KREDİ VERMEZSE OLMAZ

Bankaların kredi vermeme gibi durumunun söz konusu olmadığını ifade eden Tözge; “Çünkü kredi, birinci iştigal konumuz. Bankanın kredi vermemesi kuyumcunun altın satmaması gibi bir şey. Bu olmaz. Kriz, belirsizlik ve risklerin yükseldiği ortamda, bankaların çekincesi dolayısıyla artar.
Ama yavaş yavaş ortam açıldıkça, çekinceler azaldıkça, eski haline geleceğine inanıyorum şeklinde konuştu.” Tözge, ekonominin lokomotiflerinden konut sektöründe de kıpırdanma başladığını, mortgage sektörünün bu yıl az da olsa büyümeye başlayacağını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder