29 Mayıs 2009 Cuma

Kredi Kartı Müşterilerine İşsizlik Sigortası



Türkiye İş Bankası ve Anadolu Hayat Emeklilik, nakit, taşıt ve konut kredisi müşterilerine sunduğu İşsizlik Sigortası hizmetini, "Kredi Kartı Destek Sigortası (İşsizlik Sigortası)" ile kredi kartı müşterilerine de sunuyor.

İş Bankası kredi kartı sahiplerinin borçları, her ay yapılan harcamalar üzerinden ödenen prim tutarları ile teminat altında. Uygulama kapsamında işsizlik, yaşam kaybı, tam ve kalıcı sakatlık, geçici sakatlık veya hastaneye yatırılma sebebi ile iş göremezlik durumlarında kredi kartı borçları müşteri adına ödeniyor.

İş Bankası, Kredi Kartı Destek Sigortası (İşsizlik Sigortası) ile ücretli çalışan müşterilerinin işsiz kalmaları durumunda sigorta kapsamındaki kredi kartlarının, son hesap özeti borcunu, gelecek aylara ilişkin hesap özetinde bulunan taksitler dahil olmak üzere, teminat altına alıyor. Serbest meslek sahibi veya devlet memuru müşterilere de geçici sakatlık sebebi ile iş göremezlik halinde aynı teminat sağlanıyor.

Emekli olmakla birlikte tam süreli ve aralıksız çalışan müşteriler ise hastaneye yatırılma durumunda aynı teminattan yararlanabiliyor. Ayrıca yaşam kaybı, tam ve kalıcı sakatlık durumlarında da kredi kartı borcu ödeniyor.Uygulama kapsamında kredi kartı borçları kart başına 10 bin TL'ye kadar teminat altına alınıyor. Sigorta prim tutarı, hesap özeti borcunun yüzde 0,5'i (binde 5'i) olarak tahsil ediliyor. Ayrıca, gecikme faizi ve limit aşımı tutarları için 50 TL tutarında sabit teminat sağlanıyor. Kredi kartı borcu olmadığında ise herhangi bir prim ödemesi yapılmıyor.

Kredi Kartı Destek Sigortası (İşsizlik Sigortası) kapsamında, teminattan faydalanmak için müşterilerin, riskin gerçekleştiğini belgelendirerek Anadolu Hayat Emeklilik'e başvurması yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder