12 Temmuz 2009 Pazar

Kart Yerine Tüketici Kredisi

'Kriz Varsa Çare de Var' kampanyasının 5'inci mesajı açıklanırken, yeni bir projenin de müjdesi verildi Alışverişlerde karta taksitin yerine uzun vade ve uygun faizle tüketici kredisinin sunulması planlanıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde başlatılan 'Kriz Varsa Çare de Var' kampanyasının 5'inci aşamasının mesajı, "Biri Varsa Hepsi Var, Üretim, İstihdam, Tüketim" oldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mesajın açıklandığı Adıyaman'daki toplantıda, "Üretim, tüketim, istihdam birbirine bağlı. Biri olmazsa hiçbiri yok.

Çarkların dönmesi için moralleri yükseltmek gerek" dedi. Hisarcıklıoğlu, 32 sivil toplum kuruluşuyla yürütülen ve 50 gündür süren kampanyaya, hükümet, muhalefet ve kamuoyundan destek bulduklarını aktardı.

Düşük gelirlilerin harcama kapasitesini geliştirecek, üretimi teşvik edecek yeni adımların atılmasına ihtiyaç olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Gemiyi limandan çıkarmak için güçlü rüzgara ihtiyacımız var" diye konuştu. Kampanya kapsamında TOBB, AMPD, BMD ve Bankalar Birliği, tüketici kredilerine yönelik bir proje üzerinde çalışıyor. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, bu projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

3'TE 1 FAİZ ORANINA...
"Kredi kartı faizi ile tüketici kredilerini karşılaştırdığınızda, yaklaşık 3 kat fark var. Bir kampanya ile kredi kartı taksitlendirmesini tüketici kredisine nasıl döndürürüz, ilk etapta pilot olarak dayanıklı tüketim, turizm, mobilya gibi büyük alışverişlerde kredi kartını bir taksit aracı olarak kullanmak yerine tüketici kredilerini 12 ay değil, 24 ay, 36 ay ve üçte bir faiz oranına nasıl devreye alırız, cebimizdeki parayı daha etkin nasıl kullanırız bunun çalışmasını yapıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder