13 Temmuz 2009 Pazartesi

Bankada Yeni Bir Parsadan Vakası

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen olduğunu söyleyen kimliği belirsiz dolandırıcı, bu sayede gittiği banka şubesinden önce 9 ardından 12 bin lira kredi çekip ortadan kayboldu. Skandal, banka müdürünün iki ay sonra kredi taksidi ödenmeyince halen bakan sandığı Ergezen'i aramasıyla ortaya çıktı.

Altı ay önce İstanbul Tuzla'daki bir bankaya giden şık giyimli bir dolandırıcı, banka müdürünün odasına çıktı. Banka müdürüne sahte olduğu sanılan bir nüfus cüzdanı gösterdi ve "Ben eski Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen'im, çok acil 9 bin TL'ye ihtiyacım var" diyerek kredi istedi. Banka müdürü, buna inanarak kefil ve diğer bilgilere ihtiyaç duymadan 9 bin TL'lik krediyi hemen çıkardı ve kendisini Zeki Ergezen olarak tanıtan kişiye verdi.

Parayı aldıktan yaklaşık yarım saat sonra yeniden bankaya dönen ve banka müdürünün yanına çıkan sahte Ergezen, "Ankara'da çocuklarımla konuştum. Bu çektiğim krediyi bankaya 3 gün sonra havale edecekler, benim 12 bin liraya daha ihtiyacım var" dedi. Banka müdürü 12 bin lirayı da kısa sürede hazırlayıp veriyor.

'Çakma Ergezen', bankadan çıkarken müdür ve banka görevlileri kendisini kapıya kadar uğurladı. Hatta Müdür, "Sayın Bakanım başka bir emriniz var mı?" diye sordu. O da "Çok teşekkür ederim. Başka isteğim yok. Çektiğim 21 bin liralık kredi üç gün sonra hesabınıza yatırılacak" yanıtını verdi. Bakana sonsuz bir güven duyan müdür, "Sayın Bakanım gerek yok. Yasal ödeme zamanınız iki ay sonrasıdır" dedi.

ERGEZEN DOĞRULADI
Yarım saat arayla çekilen kredilerin 2 ay sonraki ilk ödeme günü geçince banka müdürü TBMM'yi arayarak Abdullah Gül'ün başbakanlığında kurulan 58. Hükümet'te bakanlık yapan ve halen AK Parti Bitlis Milletvekili olan Zeki Ergezen'e ulaşmak istedi. Ergezen'in Meclis'teki sekreterine "Sayın Bakan Zeki Ergezen bankamızdan toplam 21 bin liralık kredi çekmiştir. Ödeme süresi geçiyor.

Hukuki süreci başlatmadan önce bir kez daha konuşmak istedik" notu bıraktı. Sekreterinin ilettiği nota Ergezen'in ilk tepkisi "Ne kredisi kardeşim, benim 21 bin TL'ye ihtiyacım yok. Böyle bir para için hiçbir yere başvurmadım" oldu. Ergezen'in bu notunu alan banka müdürü ise dekontları Ergezen'in sekreterine göndetti ve "Kusura bakmayın hukuki süreci başlatıyorum" diyerek telefonu kapattı. İşin ciddi olduğunu anlayan Ergezen ve danışmanı hemen araştırma yaptı.

Böyle bir kredinin çekildiğini tespit eden Ergezen, "Evet adım kullanılarak böyle bir kredi çekilmiş, avukatlarım hem banka müdürüyle ilgili hem de ismimi kullanarak kredi çeken vatandaşla ilgili hukuki süreci başlatıyor. Biz siyasi duruşumuz, yaptığımız çalışmalarla her zaman bu tür işlerin karşısında olduk" dedi.

1 yorum:

  1. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi
    * 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    Doğrudan posta:
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil