3 Temmuz 2009 Cuma

İller Bankası Belediyeleri Bilgilendirdi

KARABÜK (İHA) - İller Bankası 18. Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, 29 Mart yerel seçimleri sonrasında göreve gelen Belediye Başkanlarını İller Bankası ile Belediyeler arasında yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirdi.

Yenişehir Büyük Kulüpte gerçekleşen toplantıya Vali Nurullah Çakır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’ın yanı sıra Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş ve Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun ile İller Bankası’ndan ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantıda İller Bankası’nın görev, yetki ve çalışmaları konusunda bilgi veren İller Bankası 18. Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, İller Bankası’nın 1933 yılında Belediyeler Bankası olarak göreve başlayan ve 1945 yılında kurumsal kimliğini İller Bankası adıyla devam ettiren kurumun, şehirlerin imar ve inşasında önemli rol üstlendiğini belirtti. Mahalle idarelere kredi sağlamanın yanında İller Bankası’nın farklı projelerle mahalli idarelere destek verdiğini belirten Yılmaz, “Mahalli idarelerin talepleri doğrultusunda alt ve üst yapı yatırımlarını yapmaları konusunda destek veriyoruz. Yine yapılacak her türlü yatırım için gerekli araç ve malzeme temini konusunda yardımcı oluyoruz.

İller Bankası’nın kuruluşundan bu yana 2009 yılına kadar 18 bin 62 adet iş tamamlanmış ve yerel yönetimlerimizin hizmetine sunulmuştur. Misyonumuz yerel yönetimlere, kentsel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla uluslar arası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek, kredi sağlamak danışmanlık yapmak, vizyonumuz ise, modern kentlerin geliştirilmesi sürecine katılan hizmet kalitesi kanıtlanmış, uluslar arası bir yatırım bankası olmak” dedi.

Vali Çakır ise yaptığı kısa konuşmada yerel yönetimlerin belediyelerin, özel idarelerin kentsel dönüşüm ve diğer hizmetlerine kaynak oluşturma, destek verme açısından İller Bankası’nın önemli bir görevi üstlendiğini, önemli bir finans kaynağı olduğunu, İller Bankası’nın özellikle kırsaldaki belediyelere kaynak sağlamak, kredi ödemeleri ve faiz oranlarında gerekli desteği vermesini istedi.

Daha sonra toplantıya katılan Belediye Başkanları yörelerine ilişkin yapacakları yatırımlar ve İller Bankası’ndan sağlanacak destekler konusunda bilgi aldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder