14 Ekim 2009 Çarşamba

Türkıyenın Başarı Örneği Oldu


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Kurumların en iyi korunması ve geliştirilmesi gereken unsuru, çalışanlarının bilgisi ve tecrübesidir. Bankacılık Akademisi, bu anlayışımızın en somut göstergesidir” dedi.

Koç, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde Yapı Kredi Bankacılık Üssü’nde yapımı tamamlanan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, lider bir kurum olmanın yolunun insan kaynağının gelişimini sürekli kılmaktan geçtiğini belirtti. Koç, “Gururla belirtmek isterim ki Bankacılık Akademisi, Yapı Kredi’ye ve Türk bankacılık sektörüne lider bankacılar yetiştirecek” diye konuştu.

Yapı Kredi’nin hissedarlarından UniCredit Group CEO’su Alessandro Profumo ise Türkiye’nin kriz tecrübeleriyle finans sektöründe dünyada bir başarı örneği olduğunu vurgulayarak, “Türkiye UniCredit Group için artan bir öneme sahip ve şimdiden bölgedeki en büyük geliri üreten ülkelerden biri konumunda” diye konuştu.

Akademi’den yılda 1200 bankacı mezun olacak

YapI Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt Bankacılık Akademisi’nin sadece Yapı Kredi çalışanlarının değil, tüm bankacılık sektörünün yararlanacağı bir kampüs olacağını söyledi. Bayazıt, şunları kaydetti: “9 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Bankacılık Akademisi 15 milyon TL’ye mal oldu. Yapı Kredi Bankacılık Üssü’ne entegre olarak inşa edilen Bankacılık Akademisi’nin dış cephesinde bakır kullanıldı. Kampüste 34 sınıf, konferans salonu, kütüphane ve oditoryum bulunuyor. Merkezde yılda bin 200 bankacı eğitim görecek.”

Koç, özel sektörün yaptığı ilk muharip gemiyi kızağa koydu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Savunma sanayi sektöründe artık önemli ve stratejik projelerle büyümenin, kalıcı ve güvenilir şekilde olmasının, ancak bu hedefleri kendine misyon edinmiş şirketlerle yakalanabileceğine inanıyorum” dedi. Koç, RMK Marine tersanesinde yapılan sahil güvenlik arama kurtarma gemisi “Dost”un kızağa konduğu törende yaptığı konuşmada, bu geminin, inşa ettikleri diğer gemilerden farklı olduğunu, özel sektörün yapmakta olduğu en büyük ve ilk muharip gemiyi kızağa koyduklarını söyledi. Savunma sanayinin, Koç Topluluğu olarak fevkalade önemsedikleri bir alan olduğunu dile getiren Koç, bu projelerin Türkiye’nin savunmasına olan katkısının kendilerini motive ettiğini vurguladı.

2011 sonunda teslim edilecek

Koç, gemiyi Mayıs 2010’da denize indirmeyi ve 2011 sonunda da teslim etmeyi hedeflediklerini, RMK Marine’in, Aselsan ve Fincantieri gibi yüklenicilerle bu hedefleri başarıyla gerçekleştireceğine inandıklarını belirtti.

Hedef askeri gemi ihracatı da yapmak

* Koç Holding Savunma Sanayi ve diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen, 17 ayda ”Dost“ adlı ilk geminin kızağa konma aşamasına gelindiğini bildirdi. Önen, savunma sanayinde askeri araçlarda Otokar’ın ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatarak, ”Hedefimiz askeri gemi ihracatıdır“ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder