20 Ekim 2009 Salı

HAVAŞ, 180 Milyon Euro'ya Satılıyor

TAV Havalimanları Holding AŞ'nin tamamına sahip olduğu Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ'nin (HAVAŞ) satışında düğmeye basıldı.


Yolcu ve uçaklara yer hizmeti sunan HAVAŞ'ın, TAV Havalimanları Holding, TAV İşletme Hizmetleri, TAV Bilişim Hizmetleri, HSBC Investment Bank Holdings plc ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın ortaklaşa kuracağı şirkete 180 milyon Euro'ya satılması için taraflar arasında mutabakat sağlandı.

Satın alma işlemi, gerekli onay ve izinler alındıktan sonra tamamlanacak. Nihai ortaklık yapısında TAV yüzde 65, İş Girişim yüzde 6,7, HSBC Principal Investments yüzde 28,3 paya sahip olacak.

TAV İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, 18 havalimanı/havaalanında hizmet veren Türkiye'nin ilk ve en büyük yer hizmetleri kuruluşu HAVAŞ'ın, yüzde 35 oranındaki hisse satışını İş Girişim ve HSBC Principal Investments gibi iki ortağa gerçekleştirmekten büyük bir gurur duyduklarını söyledi.

Ekonomik krizin bitip bitmediği konusunda tartışmaların uluslararası boyutta sürdüğü bu dönemde gerçekleştirilen ortaklığın, sektöre ve markalarına duyulan güveni yansıttığına dikkat çeken Şener, "Hisse satışındaki amacımız TAV seviyesinde borçluluğu azaltmak ve ek kaynak oluşturulmasıdır. HAVAŞ'ın küresel kriz sebebiyle ertelenen halka arzının da önümüzdeki orta vadede sermaye piyasalarının düzelmesi ile gerçekleşebileceğini düşünüyoruz." dedi.

HSBC Principal Investments'a bu satış işleminde danışmanlık hizmeti veren HSBC Portföy Yönetim'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Erelçin de Türkiye'nin bölgesel bir ulaşım merkezi olma yolunda gün geçtikçe önem kazandığını aktardı.

Türk havacılık sektörünün son dönemde yaşadığı güçlü büyümenin, yatırım kararında etkili olduğuna dikkat çeken Erelçin, "HAVAŞ'ı heyecan verici bir yatırım fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz güçbirliğinin her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder