17 Kasım 2009 Salı

Ziraat Bankası,Emeklilik Ve Sigorta Şirketi Kurdu


Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Ziraat Sigorta ve Ziraat Emeklilik şirketlerinin kurulduğunu belirterek, “Yılbaşı itibariyle faaliyete geçmesini planlıyoruz” dedi.

Çağlar, KİT Komisyonunda, komisyon üyelerinin sorularını cevaplarken, Başak Sigorta’nın 2004 yılında özelleştirilmesinin ardından, yeni bir sigorta şirketinin kurulmasının gündeme geldiğini, ancak, bu konudaki kararın yalnızca kendilerine ait olmadığını ifade etti. Ziraat Sigorta ve Ziraat Emeklilik şirketlerinin kurulduğunu, hazırlıkların devam ettiğini, yıl sonuna kadar da yazılımların tamamlanarak yılbaşı itibarıyle faaliyetlerin başlayacağını ifade etti.

KRİZİN ETKİSİ AZALIYOR

Genel Müdür Can Akın Çağlar, ekonomide canlandırmaya yönelik alınan tedbirler sayesinde, yaşanan daralmanın 2010’da kısmi olarak iyileşmesi, küresel krizin olumsuz etkilerinin daha az hissedilmesinin beklendiğini söyledi.

Bankacılık sektörünün ise geçmişten bu yana alınan tedbirler sayesinde dünyadaki finansal kuruluşların tersine, kriz dönemini hasarsız olarak atlatmayı başardığını söyleyen Çağlar, ağustos 2009 itibariyle Ziraat Bankasının sektördeki payının yüzde 15’e yükseldiğini, bankanın aktif büyüklüğünün 121 milyar liraya, toplam kredilerinin de 33 milyar liraya ulaştığını, haftalık ortalama 1 milyar liranın üzerinde kredi kullandırdığını söyledi. Çağlar, “Bankamız son 5 yılda sektörün en çok kâr eden bankası olmuştur” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder