5 Kasım 2009 Perşembe

Şimdi 'Ev'lenmenin Tam Zamanı


Bireysel konut ve tüketici kredileri pazarında bankaların sunduğu düşük faiz oranları, konut almak isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor.

Bireysel konut ve tüketici kredileri pazarında bankaların sunduğu düşük faiz oranları, konut almak isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor.

İSTANBUL - Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve yurt dışı piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle yaz aylarının sonuna doğru kısa vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1'in altına çeken bankalar, bugünlerde düşüş trendini 120 ay gibi uzun vadeli konut kredilerine de yansıttı.

Uzun dönemde konut kredisine şu anda en düşük faiz uygulayan banka 120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranıyla Türk Ekonomi Bankası (TEB) olurken, bunu 0,97 ile HSBC izliyor. Dosya ve komisyon ücretleriyle aylık maliyet oranları yükselirken, bu TEB'de 120 ayda 1,09 düzeyinde gerçekleşiyor.

İŞTE UZMANLARIN GÖRÜŞÜ

'100 BİN LİRA KREDİ İÇİN AYLIK 1.400 LİRA TAKSİT'
Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, 10 yıl vadeli konut kredisinde faiz oranını yüzde 1'in altına çekmelerinin ardından şubelere günlük konut kredisi başvurusunun yaklaşık 3 kat arttığını bildirdi.

Şu andaki seviyelerin Merkez Bankası faiz politikasıyla paralel olarak bankaların inebileceği en düşük seviyeler olduğuna dikkati çeken Kumoğlu, faizlerdeki düşüşün konut kredisi kullanımına etkilerine ilişkin şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz aylarda faizlerde sadece kısa vadede bir indirim gerçekleşti. Ancak uzun vadede faizlerde herhangi bir değişiklik olmaması ve ağırlıklı uzun vadeli düşük taksitli konut kredisinin tercih edilmesi sebebiyle, bu indirimin konut kredisi talebine etkisi sınırlı oldu.
Bu noktada tüketicilerin kira öder gibi ev sahibi olmak hayalini biz gerçekleştirelim istedik ve 10 yıl vadede yüzde 1'in altında faiz uygulamasını başlattık. Şu anda 10 yıl vade için yüzde 0,95 uyguluyoruz. Bu da 100 bin lira kredi için aylık 1.400 lira taksit anlamına geliyor. Şubelerimizde günlük konut kredisi başvurusu yaklaşık 3 katı arttı.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder