10 Mart 2010 Çarşamba

Bonus Card 10 Yaşına Bastı


Garanti Bankası’nın piyasaya sunduğu Türkiye’nin ilk çipli ve çok markalı kredi kartı Bonus Card, 10. yaşını kutluyor.
Türk tüketicisini 2000 yılında ilk kez “bedava alışveriş” ile tanıştıran Bonus’un kullanıcı sayısı, Bonus platformuna üye bankalar da dahil edildiğinde 10 milyona yaklaşıyor.

Biri yurtdışında olmak üzere toplam 7 banka tarafından hizmete sunulan Bonus, ciro bazındaki %26,3’lük payıyla kredi kartında Türkiye’nin lideri konumunda bulunuyor. 10 yılda kart sayısı %1.044, POS sayısı %1.217, “issuing ciro”su %7.433, “acquiring ciro”su ise %3.655 artan Garanti; bugüne kadar Bonus Card ile yaklaşık 2 milyar TL bedava alışveriş fırsatı yarattı.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, “Bonus, alışveriş kartının özelliklerini kredi kartıyla birleştirerek, puan yerine ‘bonus’ kazanma ve program ortağı mağazalarda bedava alışveriş yapabilme faydalarıyla, Türkiye’de farklı gelir ve yaş gruplarına cazip teklifler sunan ilk kredi kartı programı. Ancak Garanti Bankası olarak Bonus’u, yalnızca bir finans ürünü değil, gerçek bir tüketici markası olarak tasarladık. Harcarken tasarruf sağlaması ve para kazandırmasının yanı sıra; müziği, peruğu ve ‘Bonus Yeşili’ sayesinde, bugün Türkiye’nin en çok hatırlanan ve en değerli markaları arasındaki yerini aldı.

Bu doğrultuda stratejimizi, yatay büyüme üzerine kurduk ve 2002’de bir ilki daha başlatarak Bonus’u diğer bankaların kullanımına açtık. Denizbank, TEB, ING, Şekerbank, TFKB, GarantiBank International (Romanya) ve Eurobank Tekfen’in katılmasıyla, Bonus Türkiye’nin en büyük kredi kartı platformu haline geldi. Kart sahiplerinin sayısı; İsviçre, Avusturya ve Bulgaristan gibi ülkelerin nüfusunu aşarak 10 milyona ulaştı. Kart sahiplerine kazandırdığımız 2 milyar TL tutarındaki bonus ise dünyanın 28 ülkesinin* GSMH’sının toplamından yüksek.” dedi.

Piyasaya sunuluşundan itibaren ilklere imza atan Bonus’un başarısının, birçok ulusal ödüle layık görüldüğünü, dünyanın en prestijli üniversitelerinde örnek vaka olarak incelendiğini belirten Sezgin, “İlk günden itibaren hayalimiz, nakit paranın yerini alan bir ürünle tüketiciye ve üye işyerlerine gerçek anlamda fayda sağlamaktı. Bu sayede, banka olarak kayıt dışı ekonomiyle verilen önemli mücadeleye de destek verebilecektik. 10 yıl içinde kredi kartları, hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Bundan sonraki 10 yılda da öncüsü olduğumuz temassız ve ön ödemeli kartlarını daha da fazla yaygınlaştırarak, toplumun tüm kesimlerine uygun yeni çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bonus, 10. yılı şerefine kart sahipleri için bir dizi kampanya ve sürpriz hazırladı. 9 Mart’ta başlayan ve 2 ay sürecek kampanya boyunca, her dakika 10 bonus hediye edilecek. 10. yıl bonuslarını, Bonus Card’ın yanı sıra, Money Card , Deniz Bonus, TEB Bonus, Şeker Bonus, ING Bonus ile 35 TL ve üzeri alışveriş yapan herkes kazanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder