8 Şubat 2010 Pazartesi

Sevgililer Günü Bir Çılgınlığa dönüşmesin


( T B ) Antalya Şubesi Başvuru Merkezi Sorumlusu Ahmet Çalışkan, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün tüketim çılgınlığına dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

(TB) Antalya Şubesi Başvuru Merkezi Sorumlusu Ahmet Çalışkan, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün tüketim çılgınlığına dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

Birçok ülkede kutlanan,Sevgililer Günü’nün, sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olduğunu bildiren Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi Başvuru Merkezi Sorumlusu Ahmet Çalışkan, “Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir.Hediye alımlarından da kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır. Mağazalar da bu günden yararlanmak ve satışlarını arttırmak için değişik kampanyalar yapmakta ve tüketiciyi alış veriş yapmaya teşvik etmeye çalışmaktadırlar. Hatta bazı bankaların sevgililer gününe özel kredi ve kredi kartı kampanyaları düzenleyerek tüketiciyi daha fazla alış veriş yapmaya ve tüketime özendirdikleri görülmektedir” dedi.

SEVGİYİ GÖSTERMEK TEK GÜNLE SINIRLI DEĞİL

Çalışkan, yaptığı açıklamada kişilerin sevdiğine hediye almasının doğal olduğunu belirterek,

“Ancak bunu da yaparken kendisini daha sonra zor duruma düşürecek işlemlerden kaçınmalıdır. Alış veriş yaparken yeterli fiyat araştırmasını yapmalı ve uygulanan indirimlerin gerçeğe ne kadar uygun olduğunu araştırmalıdır. Özellikle kredi kartları ile yapılan alışverişlerde bilinçli hareket edilmelidir. Bankaların yapmış olduğu kampanyaların şartları ve içeriği dikkatli incelenmeli ve bilgi sahibi olunmalıdır” dedi. Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde önemli bir konuya da dikkat çeken Çalışkan, açıklamasında şu sözlere devam etti:

“Bankaların kampanyaları nedeniyle hak tanımış olduğu taksit erteleme, ekstra taksit, puan, bonus, chip ve benzeri isim altındaki uygulamalardan yararlanmak için kullanılan kredi kartına ait POS cihazından işlem yapılmasına dikkat edilmesidir. Ay sonunda gelecek kart hesap özetinde sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsak kart kullanımında dikkatli olmak yararımıza olacaktır. Bu özel günde tüketim çılgınlığı ile hareket edilerek hesapsız harcama yapılmaması ve sevgimizi ifade etmek isterken geleceğimizi karartmamamızdır. Unutulmamalıdır ki 14 şubat Sevgililer Günü, sevginin ifade edileceği, sevgi sözcüklerinin söyleneceği ve sevgiliye hediyelerin alınacağı tek gün değildir. Önemli olan sevginizin her daim hissedildiği ve yaşandığı sürekli bir ilişki kurmaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder