10 Ocak 2010 Pazar

Yeni Banka Müjdesi

NEDEN YATIRIM BANKASI?

Eczacıbaşı, küresel kriz sırasında ABD’de en çok yatırım bankalarının zora girdiğini, bunun bilinmesine rağmen, “Neden Yatırım Bankası kurmak istiyorsunuz?” sorumuza ise şu cevabı verdi: “Kriz sonrası, yatırım bankalarına yine ihtiyaç olacaktır. Sistemin aksayan yanları yenilenerek bu tip bankalar, tasarruf ve yatırımlarını değerlendirmek isteyenlere farklı seçeneklerle sağlam olanaklar sağlayabilir. Biz de böyle düşünerek, BDDK’ya başvurduk. İzin verilirse bankamızı kuracağız.”

Modern Sanat Müzesi’nde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yatılı bölge okullarının(YİBO) ‘Hijyen Projesi’ işbirliği protokolünü imza töreninden sonra görüştüğümüz Eczacıbaşı, banka kurma açısından zamanlamanın iyi bir fırsat yarattığını düşünüyor.

37 YILLIK YOLCULUK, BANKA İLE TAÇLANACAK

Eczacıbaşı Topluluğu, yapı elemanları, sağlık, finans, tüketim ürünleri, bilgi ve kaynak teknolojileri alanlarında çalışan şirketleriyle hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet ediyor. Finans sektöründeki geçmişi 1973’te kurulan Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı ile başlayan grup, bu ilk şirketi, 1983’te SPK’nın oluşturulmasıyla Eczacıbaşı Menkul Değerler AŞ’ye dönüştürdü.

Sektörün köklü aracı kurumları arasında yer alan şirket, Eczacıbaşı’nın ilkesel çerçevesiyle hareket etti ve birçok yeniliğe imza attı. Portföy yönetimini aktif işletmecilikle tasarruf sahiplerine sunmak için 1996’de Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı’nı kuran grup, hisse senetlerini ertesi yıl halka arzetti. Toplam 37 yıllık finansal tecrübeyi şimdi, bir yatırım bankasıyla taçlandırmak isteyen Eczacıbaşı, banka kararının açıklanmasıyla piyasalarda dikkatleri üzerine çekti. Finans sektörü, Eczacıbaşı’nın başvurusuna, BDDK’nın yeşil ışık yakıp yakmayacağını bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder