10 Ocak 2010 Pazar

Konut Sahibi Olmanın 2010 Fırsatları


Kiracıların ev sahibi olmasındaki en büyük engel, kirayla taksidin aynı anda ödenmesinden kaynaklanan bütçe sıkıntısı. Sorunu çözmek için harekete geçen inşaat sektörü, peşinat ve taksit gibi ödemeleri evin tesliminde başlatan konutlar satıyor.

İnşaat şirketleri, ev sahibi olmayı hayal eden kiracıların aynı anda hem taksidi hem kirasını ödemesiyle ilgili sıkıntısına, peşinat ve/veya taksidi erteleyen kampanyalarla çözüm oluyor. Teslimatı da yaklaşan bu projelerde ödemeler eve yerleştikten sonra başlıyor. Bu kampanyalardan biri de Demir İnşaat’ın Beylikdüzü’ndeki Ayışığı Halting Place projesi. 346 daireli proje ağustosta teslim edilecek. Evini bugünden alanlar, yüzde 25 tutarındaki peşinatı ağustos, kredi taksitlerini ise ekim ayından itibaren ödemeye başlayacak.

45 GÜNDE 40 DAİRE

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, önceki projelerinde kiracılardan gelen talep üzerine bu yeni projede ödeme sistemini değiştirdiklerini söyledi. Demir “Kirayla birlikte taksit ödeyemeyiz diyenleri düşündük. Nitekim bu kampanyayla 45 günde 40’ın üzerinde daire sattık” dedi.

Bu sistemde alıcı bankayla hemen sözleşme yapıyor. Şu anki yüzde 0.92’lik faiz seviyesi, ödemeler başladığında piyasa faizi ne olursa olsun değişmiyor. Müşterinin isterse daireyi kiraya vererek de aylık ödemelerini hafifletebileceğini belirten Demir “Biz bir yıl önce projeye başladığımızda 165 bin lira olan 3+1 dairelerin şimdiki fiyatı 272 bin 500 lira, yani yatırımcı için de uygun daireler” dedi.

KİRACIYA ÖZGÜ BAZI PROJELER

Kuzu Grup’un Bahçeşehir’deki Spradon Quartz’da peşinat yüzde 1. Ağustostaki teslimde ara ödeme yapılıyor. Kalanı 10 yıl vade ile ödeniyor. Doğa Gayrimenkul Feriloft’ta fiyatlar 140 bin TL’den başlıyor. Yüzde 20 peşinat hemen, kalanı teslimden sonra 5 yılda ödeniyor. Fiyapı Tuzla’da 64 bin TL’lik dairenin peşinatı mart, kalanı ise teslimatta yani 30 ay sonra.

Alper İnşaat’ın Selective Kartal Evleri mayısta teslim. Peşinat teslimden 6 ay sonra ödenecek. Sinan İnşaat’ın Mersin’deki Liparis Gilindires konutları ekimde teslim. Projede peşinat yok. Mimart Yapı’nın Çorlu’daArmada City konutları 55 bin TL. Peşinat kontrat imzalanınca, kalan kısım teslimde ödeniyor. Divan Residence’da yüzde 10’luk peşinat şimdi. 4 ay sonra tek ara ödeme var. Aylık taksitler evin tesliminde yani nisanda başlıyor. Ayışığı Evleri’nde peşinat ağustosta, taksitler ekimde başlıyor. Konutlar ağustosta teslim. Yeşil İnşaat Innovia’da anahtar teslimi dairelerde ilk yıl peşinat, ilk üç ay taksit ödenmiyor.

TUZ ODASI BiLE VAR

Beylikdüzü’ne 2012 yılında metronun geleceğini anlatan Hamit Demir, eskiden standart daire üretmenin satmak için yeterli olduğunu, ancak artık alıcıların oturdukları evlerde pek çok özelliği aradığını vurguladı. Ayışığı Evleri’nde hamamdan saunaya, kapalı ve açık yüzme havuzlarından spor merkezindeki tuz odasına kadar pek çok ayrıcalık bulunuyor. 12 metrekarelik tuz odası, hamam ve saunada kaybedilen tuzun vücuda geri alınmasını sağladığı gibi, astım ve bronşit hastalarına da iyi geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder